Český vztah k Rusku - Šustrová, Petruška, 1947-2023
Autorka se pozastavuje nad skutečností, že lidé u nás se bojí spíše Německa než Ruska, přestože ruskou okupaci zažila většina dospělé populace. Dále se zabývá úvahou o nedostatku demokracie v Rusku a z toho plynoucím nebezpečí.