Rusko : Moskva, nebo regiony? - Dvořák, Libor, 1948- (2006)
Článek vysvětluje, proč bylo tak obtížné udržet pohromadě tak velký stát, jakým byl Sovětský svaz. Věnuje se období vlády bolševiků, dále období Gorbačovovy perestrojky a také době politického působení Jelcina. Současný ruský prezident jeví jasnou snahu státní moc znovu a v co největší míře centralizovat.
Keywords: dějiny; politická moc; Rusko