Role ruských energetických kolosů ve světové politice - Svoboda, Karel, 1979-
Ruské firmy energetického sektoru v současné době konsolidují své aktivity a jeví zřetelnou snahu o zlepšování pověsti v obchodním světě. Článek se zaměřuje na roli společnosti Gazprom s přihlédnutím k úloze Rosněftu.