Události bez pravých jmen - Sitek, Pavel, 1979-
Článek se snaží na několika příkladech ukázat, jak Francouzská republika vytváří "oficiální historii", která má mimo jiné dopad na neutěšenou situaci, ve které se nacházejí "děti kolonizace". Článek si klade za cíl poukázat na jeden z mnoha nedořešených problémů: problémová předměstí, jejichž obyvatelé se střetávají s rasismem, nezaměstnaností, diskriminací či identickou rozpolceností.