Dočkáme se systémových změn v energetice? - Drieschová, Alena, 1982-
Energetickému systému dominují fosilní paliva, jejichž využití přináší zvýšený výskyt emisí. Obnovitelné zdroje se jeví jako výrazně ekologicky šetrnější, ale méně využívaná varianta. Článek přináší fakta týkající se využívání různých zdrojů energie, negativ i možností současného vývoje.