Rodina funkční a dysfunkční - Šulová, Lenka, 1954-
Autorka se zamýšlí nad rodinou jako zrcadlem širšího sociálního kontextu, charakterizuje současnou českou rodinu, zamýšlí se nad tím, co znamená rodina pro dítě, charakterizuje dysfunkční rodinu a přibližuje fungování velkých pěstounských rodin.