Nová medzinárodná rola a zodpovednosť Slovenska - Weiss, Peter, 1952-
Článek je věnován zvolení Slovenské republiky za nestálého člena rady bezpečnosti OSN (od 1. 1. 2006, na dva roky). Zároveň připomíná třináctileté výročí získání státní nezávislosti Slovenska.