Nepokoje ve Francii na konci roku 2005 - Eichler, Jan, 1952-
Rozsáhlé třítýdenní nepokoje, které zasáhly Francii na přelomu října a listopadu 2005, odhalily další dnešní slabiny této země. Zároveň mají i silný mezinárodní dopad, neboť problémové menšiny žijí téměř ve všech evropských zemích.