Hodnocení současných vztahů mězi Českou republikou a SRN - Novotný, Lukáš, 1979- (2006)
Článek se věnuje postojům českého pohraničí vůči současným vztahům mezi Českou republikou a Německem. Seznamuje čtenáře s výsledky reprezentativního šetření v pohraničních oblastech, které proběhlo v r. 2005 v rámci projektu "Občanská dimenze česko-německých vztahů ve fázi vstupu ČR do Evropské unie s důrazem na pohraniční oblasti".
Keywords: mezinárodní vztahy; veřejné mínění; international relations; public opinion; Česko; Německo; Czechia; Germany