Gruzie v roce 2005 : dva roky po "revoluci růží" - Souleimanov, Emil, 1978-
Článek mapuje současnou politickou situaci v Gruzii. Dva roky po "revoluci růží", která proběhla v roce 2003, důvěra ve vládu stále trvá. Mnohem jasnějších úspěchů než na domácí půdě dosáhla ovšem vláda v zahraniční politice. Článek se zaměřuje na úspěchy, jako je zprovoznění ropovodu Baku-Tbilisi-Ceyhan, zrušení ruských vojenských základen, dále na problematiku Jižní Osetie a prohloubení gruzínsko-ukrajinské spolupráce.