Makroekonomický vývoj slovenskej ekonomiky v transformačnej dekáde - Holková, Vieroslava, 1952-
Článek uvádí a podrobněji rozvádí 3 etapy makroekonomického vývoje slovenské ekonomiky od roku 1993, jimiž jsou: etapa obratu a oživení (1993-1995), etapa nerovnovážného růstu (1996-1998) a etapa obnovení rovnováhy (1999-2002). V závěru hodnotí výsledky transformačního procesu v SR.