Novela zákona o DPH účinná od 1. 10. 2005 - Simon, Jiří (2005)
Článek informuje o změnách v zákonu p DPH, platných od 1.10.2005 a vycházejících z praxe, a dále přináší upřesnění některých nejasných výkladů. Zabývá se např. následujícími tématy: předmět daně, dodání zboží, poskytování služeb, pořízení zboží z jiného členského státu, dovoz zboží, uskutečnněí zdanitelného plnění, poskytnutí služby osobou registrovanou k dani v jiném členském sátě a zhraniční osobou, daňové doklady, sazby daně u bytové výstavby, a další.
Keywords: daň z přidané hodnoty; zákony