Šikana - komplikovaný problém - Lovasová, Lenka, 1979- (2005)
Autorka se zabývá problematikou šikany. Uvádí výsledky některých výzkumů týkajících se šikany, podmínky pro rozvoj šikany, charakterizuje osobnost šikanujícího dítěte a vysvětluje, jak rozpoznat oběť šikany, jaké jsou následky šikanování a jak šikanu řešit.
Keywords: šikana; lidská důstojnost; lidská agresivita; sociální problémy; problémové děti; týrané děti