Saúdská Arábie v oddechovém čase - Černoch, Filip, 1981- (2005)
Po smrti krále Fahda bin Abdula Aziz al-Saúda převzal vedení státu v Saúdské Arábii jeho nevlastní bratr, princ Abdalláh ibn Azíz al-Saúd. Článek se věnuje úvahám nad dalším vývojem v zemi, která je největší ropnou monarchií.
Keywords: politika; Saúdská Arábie