Quo vadis, Sýrie? - Raděj, Tomáš, 1980-
Autor studie pobýval v Sýrii a Libanonu, viděl část stahování syrských jednotek z Libanonu a vedl v obou státech diskuse o změnách, které oba režimy čekají. Článek čerpá z těchto zkušeností a těchto rozhovorů a zabývá se úvahami: o co vše přišla Sýrie ztrátou Libanonu? Jaká je Sýrie po nástupu Bašára Asada? apod.