"Supervolební" podzim 2005 v Polsku : parlamentní a prezidentské volby - Kubát, Michal, 1975-
V Polsku se v září a v říjnu r. 2005 konaly dvoje klíčové volby: parlamentní a prezidentské. Článek se zabývá okolnostmi spojenými s volbami. Popisuje politickou situaci před volbami, dále výsledky parlamentních i prezidentských voleb, hledá příčiny těchto výsledků.