Boj s globální chudobou - Stojanov, Robert, 1974- (2005)
Článek se zabývá problematikou boje s globální chudobou a problematikou rozvojových zemí. Konkrétně se zaměřuje na zprávy hodnotící naplňování rozvojových cílů: na Zprávu o lidském rozvoji za rok 2003, na studii UN Millenim Project 2005 a na hodnocení Světové banky a Mezinárodního měnového fondu (duben 2005).
Keywords: chudoba; globální problémy; politika; poverty; global problems; politics; rozvojové země; developing countries