Kontrola zaměstnanců, mobbing - Jakubka, Jaroslav, 1948-2011
Kontrola zaměstnanců je citlivá záležitost s ohledem na ochranu důstojnosti zaměstnanců, jejich osobní svobody a osobních údajů. Článek uvádí, v jakých souvislostech může být zaměstnance kontrolován: v souvislosti s výkonem práce a ochranou majetku zaměstnavatele, v souvislosti s požíváním alkoholu. V souvislosti s lidtovním tajemstvím a přenášenými zprávami. Dále se článek zabývá problematikou ponižování lidské důstojnosti a mobbingu - systematického déletrvajícího psychického pronásledování či šikanování zaměstnance.