Přechod zaměstnance z dočasné pracovní neschopnosti do plné nebo částečné invalidity - Langer, Radim
Přechod zaměstnance z dočasné pracovní neschopnosti do plné nebo částečné invalidity je důležitý jak z pohledu zaměstnance, tak pro systémy nemocenského a důchodového pojištění, neboť je třeba zajistit plynulý přechod z čerpání nemocenského na čerpání důchodového pojištění. Článek se zabývá podrobněji podmínkami řízení při splnění zákonem stanovených podmínek z vlastního podnětu okresní správou sociálního zabezpečení.