Volby v Norsku : rozzlobení voliči a rudo-zelená budoucnost - Pošvárová, Jaroslava, 1982- (2005)
V parlamentních volbách v Norsku v září 2005 zvítězila rudo-zelená koalice v čela se stranou práce. Tento výsledek bylo možno očekávat podle předvolebních výzkumů již od počátku r. 2005. Článek se zabývá některými důsledky této politické změny pro Norsko, zejména se zaměřením na přístup k EU.
Keywords: politické strany; parlamentní volby; Norsko