Jaderný a radiologický terorimus a mezinárodněprávní úprava ochrany proti němu - Bílková, Veronika, 1975-
Článek se zabývá problematikou možného zneužití jaderných a radiologických zbraní a materiálů teroristickými skupinami. V úvodu autorka nastiňuje okolnosti, které vedly ke vzestupu teroristické hrozby v období po roce 1990 a informuje o hlavních podobách, jakých terorismus může nabýt. Klíčová část příspěvku je věnována úpravě prevence a represe jaderného a radiologického terorismu v současném mezinárodním právu. Na závěr se autorka pokouší zodpovědět obecnější otázku, jakými znaky se vyznačuje současná mezinárodní úprava ochrany před danými formami terorismu a jaké vývojové trendy se v ní projevují.