Nové chápání univerzality lidských práv - Zemanová, Štěpánka, 1975- (2005)
Už více než půl století se rozvíjí univerzální standard ochrany lidských práv, zároveň se však projevuje silná tendence k relativizaci, respektive k regionalizaci lidských práv. Mezi oběma trendy vzniká napětí, které by se v budoucnu mohlo zmírnit díky určitým změnám v pojetí konceptu lidských práv. Těmto změnám se věnuje uvedený článek.
Keywords: lidská práva; zákony