Daňové zatížení v Evropě - Gola, Petr, 1978-
Celkové zdanění se v Evropě výrazně liší. Nejde jen o přímé daně a sociální pojištění, ale také o DPH, spotřební daň a sociální pojištění. Článek se zabývá otázkami: Kde je v Evropě nejvyšší zdanění vzhledem k hrubému domácímu produktu? Klesá celková daňová zátěž, nebo roste? Jak jsou na tom jiné země?