Syndrom zavrženého rodiče? - Gjuričová, Šárka, 1946-
Tématem článku je syndrom zavrženého rodiče, kterým trpí většinou děti rozvádějících se nebo rozvedených rodičů. Projevuje se u dítěte odmítáním jednoho z rodičů. Autorka se zamýšlí nad tím, jaká je příčina syndromu, nad otázkami odborné spolupráce při řešení tohoto problému a uvádí zkušenosti z terapie.