Cyril Svoboda, ministr zahraničních věcí ČR - Svoboda, Cyril, 1956-
Článek je zkráceným a upraveným textem projevu Cyrila Svobody, ministra zahraničních věcí ČR, na pravidelné poradě českých velvyslanců 29. srpna 2005 v Praze. Týká se témat: hrozba terorismu, Evropská unie a ústavní smlouva, spoelčná zahraniční a bezpečnostní politika EU a dalších.