Jiří Paroubek, předseda vlády ČR - Paroubek, Jiří, 1952- (2005)
Článek je zkráceným a upraveným textem projevu předsedy vlády ČR Jiřího Paroubka na pravidelné poradě českých velvyslanců 29. srpna 2005 v Praze. Týká se např. témat: vztahy ČR s jinými zeměmi, hrozba mezinárodního terorismu, rozšiřování a budoucnost EU, problematika Chorvatska a další.
Keywords: Evropská unie; mezinárodní vztahy; terorismus; Česko