Institut předsednictví Evropské unie - principy, problémy a reforma - Pitrová, Markéta, 1973-
Stať je zaměřena na výzkum předsednictví rady ministrů Evropské unie. Jejím cílem je prověřit možnosti naplnění funkcí této instituce po přijetí tzv. Evropské ústavy. První část stati se zaměřuje na popis předsednictví do přijetí smlouvy z Nice. Druhá část se zaměřuje na popis předsednictví v tzv. evropské ústavě.