Bipolarizace italského stranického systému - Foltýn, Tomáš
Text se snaží ve stručnosti identifikovat nejdůležitější aspekty pozvolného bipolárního konfigurování nově vznikající soustavy politických stran v Itálii. Prováděná analýza pracuje s výsledky parlamentních voleb do dolní komory parlamentu a abstrahuje se od podrobnější deskripce celospolečenského kontextu, ve kterém se zkoumaný subsystém politických stran vyvíjí a je imanentně determinován.