Zaměstnávání důchodců - Muška, František (2005)
Autor vysvětluje povinnosti zaměstnavatele vůči zaměstnancům v předdůchodovém věku, právní úpravu odchodu zaměstnance do důchodu a jeho nároky, pokračování pracovního poměru zaměstnance-důchodce, vznik a náležitosti nového pracovního poměru, odškodňování důchodců v souvislosti s pracovním úrazem a nemocí z povolání a povinnosti zaměstnavatele v souvislosti se zaměstnáváním důchodců.
Keywords: zaměstnanci; pracovněprávní vztahy; starobní důchody; zaměstnání; pracovní právo; senioři