Nová právní úprava zákazu "švarcsystému" - Jouza, Ladislav, 1940-
Tématem článku je právní úprava tzv. "švarcsystému", kterou provádí novela zákona o zaměstnanosti, která nabyla účinnosti dnem 27. května 2005. Autor vysvětluje podstatu změny zákona, uvádí znaky podnikání rozhodující pro posouzení, zda jde o švarcsystém, objasňuje "švarcsystém" u nepodnikatelských subjektů a uvádí kritiku "švarcsystému" ze strany Evropské unie.