Souběh pobírání příspěvku při péči o blízkou nebo jinou osobu, podpory v nezaměstnanosti a příjmu z výdělečné činnosti - Bičáková, Olga (2005)
Příspěvek při péči o blízkou neb jinou osobu náleží občanovi pečujícímu celodenně a řádně o blízkou osobu, která je: a) převážně nebo úplně bezmocná, b) starší 80 let a je částečně bezmocná. Příspěvek náleží též občanovi, který pečuje o jinou než blízkou osobu, pokud žijí ve společné domácnosti. Článek dále upřesňuje podmínky poskytování příspěvku a uvádí, jak je tomu při souběhu uvedeného příspěvku, podpory v nezaměstnanosti a příjmu z výdělečné činnosti.
Keywords: pracovní právo; sociální zabezpečení; podpora v nezaměstnanosti; péče o dlouhodobě nemocné