Íránské prezidentské volby 2005 - Bumbálek, Cyril, 1980- (2005)
Prezidentské volby v Íránu v r. 2005 potvrdily konec období, v němž se část exekutivních a legislativních pravomocí dostala po kontrolu představitelů reformního proudu íránské politiky. Po parlamentních volbách v r. 2004 a letošních prezidentských volbách, v nichž utrpěli reformisté porážky, jsou tak veškeré orgány státní moci opět v rukou konzervativních sil.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: Ahmadīnedžād, Mahmūd, -- 1956-; prezidentské volby -- Írán -- 2005; politici -- Írán -- 2005; Írán