Íránské prezidentské volby 2005 - Bumbálek, Cyril, 1980-
Prezidentské volby v Íránu v r. 2005 potvrdily konec období, v němž se část exekutivních a legislativních pravomocí dostala po kontrolu představitelů reformního proudu íránské politiky. Po parlamentních volbách v r. 2004 a letošních prezidentských volbách, v nichž utrpěli reformisté porážky, jsou tak veškeré orgány státní moci opět v rukou konzervativních sil.