Válka proti terorismu je kritizována i v USA - Eichler, Jan, 1952-
Spojené státy nejsou, jak si mnozí myslí, názorově jednotné a homogenní. I zde se už od konce r. 2003 stále výrazněji vyhraňují rozdílné názory a přístupy k hlavním problémům dnešního světa, k nimž patří např. boj proti terorismu.