Osvojení, nebo pěstounská péče? - Novotná, Věra (2005)
Autorka se zabývá problematikou osvojení dítěte.Vysvětluje právní úpravu pěstounské péče, postavení pěstouna z hlediska rodičovských práv a povinností a vznik pěstounské péče.
Keywords: adopce; náhradní rodinná péče; rodinné právo; práva dětí; pěstounská péče