Existují kritéria pro posuzování kvality výchovných schopností rodičů? - Novák, Tomáš, 1946-2021
Autor rozebírá kritéria, podle kterých by měly být hodnoceny výchovné schopnosti rodičů. Tato kritéria by měla sloužit pro určení toho, kterému z rodičů má být svěřeno dítě na dobu po rozvodu rodičů. Kritéria zahrnují např. osobnost rodičů, vztah rodiče k dítěti, charakter, morálka, struktura mravních norem rodičů, vztah dítěte k rodiči apod.