Smlouva o Ústavě pro Evropu má zmírnit demokratický deficit evropského práva - Tomášek, Michal, 1963-
Článek se zabývá tematikou evropské ústavy a věnuje se dílčím tématům jako posilování Evropského parlamentu, analogie s ústavním vývojem Spojených států, změna postavení parlamentů členských států apod.