Dědická nezpůsobilost - Lužná, Romana
Článek uvádí, kdo může být dědicem dle závěti, a naopak jak vzniká dědická nezpůsobilost: nedědí, kdo se dopustil úmyslného trestného činu proti zůstaviteli, jeho manželu, dětem nebo rodičům anebo zavrženíhodného jednání proti projevu poslední vůle zůstavitelovy. Dále článek uvádí, jaké náležitosti je třeba vykonat za účelem vydědění a jak na vydědění pohlíží zákon.