Dítě jako účastník řízení - relevance jeho názoru - Kožená, Iva
Článek se snaží poukázet na skutečnost, že ačkoli procesní práva dítěte jsou výslovně garantována mnoha právními předpisy, v praxi je třeba zamyslet se nad relevancí názoru dítěte, jeho schopností chápat smysl a účal řízení a přizpůsobit tomu rozsah poskytnutých procesních práv. Článek se zabývá následujícími tématy: právo dítěte být účastníkem řízení, relevance názoru dítěte, právo dítěte být informováno.