Některé souvislosti sugestibility a přístupu k dětské paměti - Průchová, Bohumila, 1973-; Novák, Tomáš, 1946-2021 (2005)
Článek se týká specifik, která se týkají dítěte v souvislosti s právními úkony. Nezletilý je způsobilý jen k takovým právním úkonům, které jsou povahou přiměřené jeho rozumové a volní vyspělosti. Dále se článek zabývá typickými příklady i obecnou charakteristikou zneužití výpovědí nezletilých svědků.
Keywords: děti a mládež -- svědecká způsobilost; trestní řízení; svědek v trestním řízení