Europeizace a regionalizace : vnitrostátní změny a vládní struktury ve Slovinsku - Lajh, Damjan
Autor argumentuje, že europeizace regionálního rozvoje úzce souvisí s procesy regionalizace, obzvláště pak ve Slovinsku, kde dosud neexistují oficiální, úředně uznávané kraje. Text upozorňuje na význam vytváření fungující sítě aktérů a institucí, kteří by koordinovali a řídili strukturální politiku EU.