Jak utvářet Evropu : konvenčně nebo konventně? Konvent jako alternativní metoda přípravy základních smluv evropské integrace - Königová, Lucie, 1975-
Stať je kritickou analýzou metody konventu při přípravě základních smluv evropské integrace. Text se zaměřuje na charakter, respektive výhody a nevýhody metody konventu ve srovnání s klasickou metodou mezivládních konferencí.