Dokáže teorie veřejné volby vysvětlit rozšiřování Evropské unie? - Loužek, Marek, 1975-
První část článku nabízí úvod do historie rozšiřování EU. Druhá část se zabývá teoretickými přístupy k evropské integraci. Třetí část analyzuje teoretické perspektivy rozšiřování. Čtvrtá část definuje přístup veřejné volby v mezinárodních vztazích. Pátá část provádí analýzu nákladů a výnosů z rozšiřování EU. Šestá část bere v úvahu užitek politika a občana během rozšiřování EU.