Čína a krize euroatlantické jednoty - Fürst, Rudolf, 1958-
Rodící se bilaterální vztahy EU s Čínskou lidovou republikou představují nepříjemnou komplikaci s možností dalekosáhlých důsledků, zejména v případě zrušení zbrojního embarga EU vůči Číně. Současná krize euroatlantických vazeb nahrává Pekingu v několika směrech současně.