Gruzie druhý rok po revoluci růží - Kuranian, Andro, 1976-
Článek rekapituluje politický vývoj v Gruzii za necelých patnáct let nezávislosti a zaměřuje se na události v r. 2004 a 2005. Za největší úspěch považuje v zahraniční politice lepší pozici Gruzie na mezinárodním poli a zvýšení její důvěryhodnosti. Z politického vývoje vyvozuje, že pokud si gruzínská vláda zachová stejné nasazení a odhodlání řešit problémy, dá se éčekávat pozitivní vývoj v politické i ekonomické oblasti.