Trvalý a přechodný pobyt cizinců na území ČR - Bičáková, Olga (2005)
Článek se zabývá právním postavením cizinců na území ČR. vysvětluje, co se v tomto případě rozumí pojmem bydliště. Dále uvádí podmínky udělení trvalého pobytu cizincům a jejich rodinným příslušníkům, přičemž uvádí rozdíly mezi cizinci pocházejícími ze států EU a z jiných států.
Keywords: Evropská unie; právo; trvalý pobyt; cizinci; Česko