Používání právních předpisů v praxi - Neugebauer, Tomáš, 1966- (2005)
Článek se snaží poskytnout cíleně formulovaný souhrn poznatků pro studium a používání právních předpisů v praxi. Nejdříve stručně informuje o právu Evropské unie, které má přednost před českým právem. Dále se zabývá právem ČR, a to z těchto hledisek: platnost a účinnost právního předpisu, právní síla, zrušení právního předpisu, závazný výklad právních předpisů, poznámky pod čarou, presumpce neviny, opravy a novelizace, jak studovat právní předpisy.
Keywords: Evropská unie; pracovní právo; právní předpisy; Česko