Legalizace prostituce z pohledu současného i minulého - Chromý, Jakub
Článek uvádí historický exkurs do dějin prostituce a dále se věnuje nejdůležitějším prvkům z navrhovaného zákona o regulaci prostituce, jehož cílem je snížit zdravotní a bezpečnostní riziko spojené s prostitucí, jakož i evidovat a zabránit jejímu nárůstu do nekontrolovatelné podoby. Výkon prostituce má být povolen na základě živnostenského oprávnění, osoba musí být starší 18 let a musí dále mít: lékařský posudek, trestní bezúhonnost, způsobilost k právním úkonům, doklad o zaplacení poplatku. Bude zakázáno nabízet tyto služby v bezprostřední blízkosti úřadních budov, školských zařízení a na dalších taxativně vyjmenovaných místech. Výkon prostituce bude možný pouze v zařízeních určených k jejímu výkonu a v prostorech zákazníka. Dále zákon uvádí možnosti kontroly.