Ruský stabilizační fond : záchrana, nebo hrozba? - Svoboda, Karel, 1979- (2005)
Stabilizační fond Ruské federace byl zřízen na začátku r. 2004 jako instituce, kde bude stát chránit prostředky získané díky příznivému vývoji na světovém trhu s ropou. Článek si klade za cíl popsat fungování ruského Stabilizačního fondu, stejně jako možnosti dalšího vývoje, jimiž by se mohl fond ubírat.
Keywords: politika; mezinárodní vztahy; finance; politics; international relations; finance; Rusko; Russia