Nominální ekonomická konvergence v nových členských zemích - Hřích, Jan, 1964- (2005)
Článek se zabývá ekonomickou konvergencí v rámci EU, zejména se zaměřuje na deset nových členských států EU. Tyto státy zatím nepřijaly euzo, ale vstoupí do eurozóny, jakmile na to budou připraveny. Článek uvádí konvergenční kritéria pro tyto státy, jak je stanovila EU, a hodnotí, jak si jednotlivé státy v této oblasti zatím vedou.
Keywords: Evropská unie; politika; mezinárodní vztahy; ekonomické aspekty; Evropa